Proszek mleczno-tłuszczowy o smaku czekoladowym

OPIS PRODUKTU

Jest uzyskiwany na drodze suszenia rozpyłowego starannie dobranej mieszanki oleju roślinnego, mleka w proszku odtłuszczonego, kakao, cukru, aromatu czekoladowego.

ZASTOSOWANIE

Dzięki specyficznym cechom smakowym znalazł zastosowanie przy produkcji kremów, deserów, lodów, wyrobów piekarniczych i cukierniczych.

CHARAKTERYSTYKA

Barwa - ciemno brązowa, jednolita
Wygląd - proszek sypki drobnoziarnisty, jednolity, bez zbryleń i cząstek przypalonych
Smak - czekoladowy bez obcych posmaków
Zapach - czekoladowy bez obcych zapachów

WARUNKI PRZECHOWYWANIA I OKRES PRZYDATNOŚCI DO SPOŻYCIA

Temperatura przechowywania nie wyższa niż 25°C i wilgotność względna nieprzekraczająca 75%. Okres przydatności do spożycia 12 miesięcy.

OPAKOWANIE

Sposób pakowania: 25 kg worki papierowe 3 lub 4-warstwowe z wkładką z folii polietylenowej, zgrzewane i zamykane taśmą typu easy open lub zaszywane z nakładką papierową, lub worki big-bag z polipropylenu powlekane polietylenem o zawartości od 500 do 1000 kg.

PARAMETRY FIZYKOCHEMICZNE

Białko (%) min. 18,0
Tłuszcz ogółem (%) max. 23,0
Wilgotność (%) max. 4,0
Popiół (%) max. 5,0
pH min. 6,5
Węglowodany/g w tym laktoza max. 54,0
Zanieczyszczenie (dysk) max. B max. B

PARAMETRY MIKROBIOLOGICZNE

Ogólna liczba drobnoustrojów/g max. 30.000
Salmonella /25g nieobecne
Antybiotyki nieobecne
Listeria monocytogenes/25 g nieobecne
Enterobacteriaceae/g <10
Liczba gronkowców koagulazododatnich/g <10