Powstało z wymieszania olejów roślinnych, mleka odtłuszczonego, serwatki w proszku z dodatkiem aromatu maślanego, soli i emulgatora.
Produkt przeznaczony do przemysłu spożywczego.
Smak i zapach czysty lekko kwaśny mlekowy, konsystencja zwarta, smarowna – dopuszczalna lekko twarda i lekko mazista, barwa jednolita.
Przechowywać w temperaturze nie wyższej niż 10°C. Okres przydatności 40 dni.
Kostka 200 g, 300 g, 10 kg, 25 kg.
Zawartość tłuszczu (%) | min. 70,0 |
Zawartość wody (%) | max. 28,0 |
pH plazmy | 4,5 – 6,9 |
Kwasowość tłuszczu | max. 2 |
Salmonella /25g | nieobecne |
Listeria monocytogenes /25g | nieobecne |
Bakterie z grupy coli /1g | nieobecne |