Blok cukierniczy 70% tłuszczu (miks tłuszczowy)

OPIS PRODUKTU

Powstało z wymieszania olejów roślinnych, mleka odtłuszczonego, serwatki w proszku z dodatkiem aromatu maślanego, soli i emulgatora.

ZASTOSOWANIE

Produkt przeznaczony do przemysłu spożywczego.

CHARAKTERYSTYKA

Smak i zapach czysty lekko kwaśny mlekowy, konsystencja zwarta, smarowna – dopuszczalna lekko twarda i lekko mazista, barwa jednolita.

WARUNKI PRZECHOWYWANIA I OKRES PRZYDATNOŚCI DO SPOŻYCIA

Przechowywać w temperaturze nie wyższej niż 10°C. Okres przydatności 40 dni.

OPAKOWANIE

Kostka 200 g, 300 g, 10 kg, 25 kg.

PARAMETRY FIZYKOCHEMICZNE

Zawartość tłuszczu (%) min. 70,0
Zawartość wody (%) max. 28,0
pH plazmy 4,5 – 6,9
Kwasowość tłuszczu max. 2

PARAMETRY MIKROBIOLOGICZNE

Salmonella /25g nieobecne
Listeria monocytogenes /25g nieobecne
Bakterie z grupy coli /1g nieobecne