Blok do ciast francuskich 80% tłuszczu (mix tłuszczowy)

OPIS PRODUKTU

Wyprodukowano z olei roślinnych: palmowego, rzepakowego – 80%, mleka odtłuszczonego, serwatki w proszku z dodatkiem soli, aromatów, barwnika karotenów, emulgatorów: mono i diacyloglicerydy kwasów tłuszczowych oraz witamin A i D.

ZASTOSOWANIE

Przeznaczony jest do przemysłu spożywczego.

CHARAKTERYSTYKA

Smak i zapach czysty lekko kwaśny mlekowy, konsystencja zwarta, smarowna – dopuszczalna lekko twarda i lekko mazista, barwa jednolita.

WARUNKI PRZECHOWYWANIA I OKRES PRZYDATNOŚCI DO SPOŻYCIA

Przechowywać w temperaturze nie wyższej niż 10°C. Okres przydatności 40 dni.

OPAKOWANIE

Kostka 200 g, 300 g, 10 kg i 25 kg.

PARAMETRY FIZYKOCHEMICZNE

Zawartość tłuszczu (%) min. 80,0
Zawartość wody (%) 18,0
pH plazmy 4,4 – 6,9
Kwasowość tłuszczu max. 2

PARAMETRY MIKROBIOLOGICZNE

Salmonella /25g nieobecne
Listeria monocytogenes /25g nieobecne
Bakterie z grupy coli /1g nieobecne