Wyprodukowano ze śmietanki pasteryzowanej z dodatkiem barwnika – karotenów.
Do przemysłu cukierniczego np. do produkcji ciast francuskich. Podczas procesów technologicznych (wałkowania i zagniatania) woda zawarta w produkcie się nie oddziela.
Smak i zapach czysty lekko kwaśny mlekowy, konsystencja zwarta, smarowna – dopuszczalna lekko twarda i lekko mazista, barwa jednolita.
Przechowywać w temperaturze nie wyższej niż 10°C. Okres przydatności dla masła 60 dni.
Kartony 10 kg i 25 kg.
Zawartość tłuszczu (%) | min. 82,0 |
Zawartość wody (%) | max. 16,0 |
pH plazmy | 4,5 – 6,9 |
Kwasowość tłuszczu | max. 2 |
Salmonella /25g | nieobecne |
Listeria monocytogenes /25g | nieobecne |
Bakterie z grupy coli /1g | nieobecne |