Masło cukiernicze

OPIS PRODUKTU

Wyprodukowano ze śmietanki pasteryzowanej z dodatkiem barwnika – karotenów.

ZASTOSOWANIE

Do przemysłu cukierniczego np. do produkcji ciast francuskich. Podczas procesów technologicznych (wałkowania i zagniatania) woda zawarta w produkcie się nie oddziela.

CHARAKTERYSTYKA

Smak i zapach czysty lekko kwaśny mlekowy, konsystencja zwarta, smarowna – dopuszczalna lekko twarda i lekko mazista, barwa jednolita.

WARUNKI PRZECHOWYWANIA I OKRES PRZYDATNOŚCI DO SPOŻYCIA

Przechowywać w temperaturze nie wyższej niż 10°C. Okres przydatności dla masła 60 dni.

OPAKOWANIE

Kartony 10 kg i 25 kg.

PARAMETRY FIZYKOCHEMICZNE

Zawartość tłuszczu (%) min. 82,0
Zawartość wody (%) max. 16,0
pH plazmy 4,5 – 6,9
Kwasowość tłuszczu max. 2

PARAMETRY MIKROBIOLOGICZNE

Salmonella /25g nieobecne
Listeria monocytogenes /25g nieobecne
Bakterie z grupy coli /1g nieobecne