Aglomeryzowana maltodekstryna

OPIS PRODUKTU

Produkt ten uzyskuje się poprzez wysuszenie rozpyłowe płynnego syropu glukozowego.
Nie zawiera zawiera on konserwantów, substancji obcych i zanieczyszczeń.
Jej atutem jest to , że że jest aglomeryzowana i bardzo dobrze się rozpuszcza .
Poza tym jest to produkt wyprodukowany w Polsce , a to bardzo ważny element w deklaracjach pochodzenia gotowego produktu .

ZASTOSOWANIE

Aglomerowaną maltodekstrynę stosuje się w produkcji wszelkich mieszanek spożywczych na sucho, od których oczekuje się właściwości instant.
Poza tym używana jest w produkcji lodów, kremów, deserów.
Jej dodatek podnosi temperaturę zamarzania, sprzyja rośnięciu i stabilizacji piany.
Poprawia własności smakowe , regulujące naturalną słodycz .
W cukiernictwie maltodekstryny polepszają konsystencję wyrobów, regulują lepkość ciasta oraz jego kruchość i porowatość,
zapobiegają nadmiernemu wysuszeniu i przedłużają świeżość produktów.
Maltdodekstryny są łatwo przyswajalne przez organizm człowieka przez co są cennym składnikiem diet specjalnych .

CHARAKTERYSTYKA

WARUNKI PRZECHOWYWANIA I OKRES PRZYDATNOŚCI DO SPOŻYCIA

OPAKOWANIE

PARAMETRY FIZYKOCHEMICZNE

PARAMETRY MIKROBIOLOGICZNE